راهکاری نوین بر پایه فناوری نوآورانه برای مدیریت مصرف آب در فولاد کویر:
تبدیل فاضلاب انسانی به آب مقطر
فولاد کویر با راه اندازی تصفیه خانه تکمیلی پساب، برای اولین بار در کشور، فاضلاب انسانی را در حد آب مقطر تصفیه و در صنعت استفاده میکند.
به گزارش ارتباطات فولاد کویر، کارخانه فرآوری آب این مجموعه با استفاده از یکی از مدرنترین روشها، فاضلاب انسانی را در حد کیفیت آب مقطر تصفیه می کند.
این کارخانه در گام نخست با استفاده از 2.6 درصد از ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب شهری کاشان، با هدف تامیـن آب پایدار از اسفند ماه 1401 در مدار قرار گرفته و 30 لیتر بر ثانیه فاضلاب ورودی را جهت استفاده در خطوط تولید تصفیه می کند که این میزان در نهایت در فاز توسعه مجموعاً به 7.8 درصد از ظرفیت تصفیه خانه کاشان، یعنی 90 لیتر بر ثانیه خواهد رسید.
کارخانه فرآوری آب فولاد کویر توان تصفیه فاضلاب با هرکیفیتی را دارا بوده و به گونه ای طراحی شده که با رنج وسیعی از تغییرات کیفی در ورودی قادر به تصفیه آب با کیفیت مطلوب است. فاضلاب ورودی پس از تبدیل شدن به آب با کیفیت بالا، به خطوط تولید می رود که پس از هر بار استفاده جهت خنک کاری و بازچرخانی وارد سیستم های خنک کننده و تمیز کننده شده و مجدداً وارد خط تولید می شود و این بازچرخانی به شکل مدوام انجام می شود.
نکته قابل توجه کارخانه فرآوری آب فولاد کویر ، بهره گیری از تکنولوژی MBR است که در کشور های توسعه یافته به عنوان روشی برای تأمین آب شرب از فاضلاب استفاده میشود. در این روش با استفاده از تکنولوژی بسیار پیشرفته و با به کار بردن فیلترهای غشایی نانومتری و فرایند بیولوژیکی، تمامی فاکتورهای آلوده فاضلاب حذف شده و میزان شوری و سختی آب به شدت کاهش می یابد.
در حال حاضر سالانه در کشور بیش از یک میلیارد و ششصد میلیون مترمکعب پساب تولید می شود که این فرصت بسیار مغتنمی جهت رفع بخشی از مشکل بحران آب در کشور با استفاده از روشهای تجربه شده در کشورهای توسعه یافته است.