کولرهای خشک آدیاباتیک؛ معجزه کاهش مصرف آب، در فولاد کویر آران و بیدگل

برای اولین بار در ایران ، بهره گیری از مدرن ترین تکنولوژی آبرسانی دنیا در صنعت فولاد
 
کولرهای خشک آدیاباتیک؛ معجزه کاهش مصرف آب، در فولاد کویر آران و بیدگل
 

فولاد کویر آران و بیدگل برای اولین بار در ایران تکنولوژی و تجهیزاتی را برای آبرسانی در صنعت فولاد به کار خواهد گرفت که مصرف آب در فرایند فولادسازی را به شدت کاهش می دهد. 
 

معاونت مهندسی خرید فولاد کویر در رابطه با به کارگیری کولر‌های آدیاباتیک در این مجموعه گفت: فولاد کویر نخستین شرکت فولاد سازی ایرانی است که از این روش مدرن و کاملاً بسته برای خنک سازی و بازچرخانی آب استفاده خواهد کرد. تکنولوژی به کار رفته در این روش به گونه‌ای عمل می‎کند که در گرم ترین فصول سال با کمترین میزان نیاز به آب، فرآیند های فولادسازی و ریخته گری را همراه با بالاترین بهره‎وری انجام می‌دهد. 
 

مهندس فرشاد خوئی در توضیح چگونگی اثرگذاری این برج‌ها در کاهش مصرف آب بیان کرد: عملکرد برج خنک کننده آدیاباتیک به این شکل است که بیش از ده ماه از سال را به صورت خشک کار می کند و فقط در ساعات اوج گرمای روز در گرمترین ماه‎های تابستان (تیرماه و مرداد ماه) هوای محیط، پیش از این که توسط فن به کویل دمیده شود با استفاده از اسپری آب  به صورت آدیاباتیک خنک می‌شود. به این شکل سرمایش بیشتری ایجاد می‌کند و ظرفیت برودتی بالا می‌رود و بهره‌گیری از این برج‌ها کاهش چشم‌گیر مصرف آب و در نتیجه کاهش خروج بخار را به دنبال دارد. 
 

وی ادامه داد: پس از ورود این تکنولوژی به ایران محدودیت برای توسعه این صنعت در مناطق کویری و کم آب به میزان قابل توجهی حل می‌شود چرا که این فناوری قادر خواهد بود میزان آب مصرفی را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد و زمینه توسعه را بدون نیاز به آب بیشتر فراهم کند. بنابراین این شیوه در مناطقی که منابع آبی کمیاب دارند اهمیت دارد و محدودیت تولید فولاد در مناطق کویری و کم آب را از بین می‌برد.
 

خوئی با اشاره به مزیت‌های به کارگیری این تکنولوژی گفت: مزیت اصلی برج خنک کننده آدیاباتیک در کنار کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات، کاهش قابل توجه مصرف آب در مقایسه با برج های خنک کننده سنتی با توجه به عملکرد بدون تشکیل مه و بدون پاشش آب به بیرون دستگاه است که همانطور که گفته شد تا حد زیادی مصرف این ماده گران بها را پایین می‌آورد. همچنین دستیابی به دماهای پایین تر در مقایسه با مدل هوا خنک، این برج‎های خنک کننده را به یکی از کم مصرف ترین‌ها تبدیل کرده است. گفتنی است واحد فولاد سازی فولاد کویر با هدف تولید فولادهای آلیاژی ویژه و به کارگیری به روزترین تکنولوژی های موجود درجهان در نظر دارد محصولات با ارزش افزوده بالا تولید کند.
 

او در ادامه اظهار داشت: با توجه به اقلیم بیابانی و مسئله بحران آب و همچنین محدودیت های انرژی در کشور،  اساسی ترین راه توسعه صنعتی  براساس اصول توسعه پایدار در ایران، بهره گیری از فناوری و تکنولوژی های برتر  است که کشورهای پیشرفته دنیا آن را تجربه کرده و به بهترین شکل با حفظ منابع به توسعه صنعت نیز  می پردازند. فولاد کویر با مطالعه تجربه روش های برتر تکنولوژی در دنیا اقدام به بکارگیری این روش ها متناسب با اقلیم منطقه کرده تا به صورت واقعی ضمن رعایت اصل پایداری، حقوق شهروندان را رعایت کرده و حفاظت محیط زیست را به صورت عملی انجام دهد.

۰۳ آبان ۱۴۰۳